Veelgestelde vragen

Waarom Olaf inhuren?

Met ruim 10 jaar ervaring met bruiloften (in binnen en buitenland) weet ik goed hoe ik de fotoreportage voor jullie zorgeloos kan laten verlopen. Van tevoren denk ik graag met jullie mee en voorzie jullie graag van de nodige tips. Op de dag zelf is het dan ‘go with the flow’. Ik ben continue op zoek naar unieke en spontane momenten en ik zorg ervoor dat iedereen zichzelf kan zijn. Achteraf hoor ik vaak van bruidsparen ‘Wat ontzettend knap dat je zo in het gezelschap opging waardoor we je bijna niet zagen’

Hoe werkt het boeken?

Ik vind het belangrijk om elkaar in een persoonlijk gesprek eerst te leren kennen. Zo kunnen we ook de grote dag met elkaar doornemen en alle verwachtingen met elkaar af stemmen. Na dit kennismakingsgesprek maak ik voor jullie een offerte en ik reserveer de dag definitief voor jullie zodra deze offerte akkoord is.

Leg je ook bruiloften in het buitenland vast?

Ja zeker! Tot nu toe heb ik meerdere bruiloften in Frankrijk mogen vast leggen. Het vergt iets meer planning, maar het resultaat is prachtig. De kosten vallen in verhouding erg mee en ik maak hiervoor altijd een op maat gemaakte offerte

Wanneer ontvangen we de foto’s?

Ik lever de foto’s uiterlijk binnen 4 weken na de bruiloft. Om alvast een indruk te geven stuur ik binnen een week alvast een preview. Zo duurt het wachten iets minder lang en deze preview kunnen jullie ook gebruiken om bijvoorbeeld een bedankje te versturen.

Bewerk je de foto’s ook?

Ja zeker! Hier besteed ik juist veel tijd aan en ik bewerk de foto’s heel zorgvuldig een voor een. Hiermee krijgen de foto’s karakter en worden de lossen foto’s uiteindelijk een verhaal. In de nabewerking kies ik ook regelmatig voor zwart-wit. Soms op gevoel, soms om specifieke redenen. Ongeveer 25% van de reportage bestaat uit zwart-wit.

Kunnen we ook RAW bestanden ontvangen?

Ik verstuur nooit RAW-bestanden. Nabewerking nauwkeurig en artistiek werk wat onlosmakelijk verbonden is met het fotograferen zelf.

Wat gebeurd er als je camera kapot gaat?

Gelukkig kunnen professionele camera’s wel tegen een stootje, maar in een geval van nood draag ik altijd een tweede camera bij me. Ook heb ik hiervoor meerdere lenzen bij me, waardoor ik mijn werkwijze niet hoef aan te passen. Dit is dus zeker niet iets om jullie zorgen om te maken.

Maak je ook trouwalbums?

Nee dat is een vak apart. Ik lever de foto’s zorgvuldig op de hoogste resolutie aan. Hiermee hebben jullie zelf alle mogelijkheden tot het afdrukken in welke vorm dan ook.

Wat zit er in het fotokistje?

Als upgrade lever is de foto’s aan in een gepersonaliseerd houten kistje. Deze is bedrukt met jullie namen en de trouwdatum. Hierin vinden jullie ook een mooie selectie foto’s van 10x15cm. Leuk om door het huis te verspreiden en om trots aan anderen te laten zien. Daarnaast bevat het een usb stick met hierop al jullie foto’s in de hoogste resolutie. Op de website zijn hiervan verschillende voorbeelden te zien.This website uses cookies to improve your experience.