OLAF SCHOUW OLAF SCHOUW

Veelgestelde vragen

Hoe ontvangen wij de foto's?
De foto's in hoge resolutie worden digitaal aangeboden via de website. Deze foto's zijn zorgvuldig geselecteerd en nabewerkt. U ontvangt een link naar de downloadfolder welke is versleuteld met een persoonlijk wachtwoord. De foto's zijn op deze manier 30 dagen lang te downloaden en te verspreiden met bijvoorbeeld familie of daggasten.

Hoe lang duurt het precies voordat we de foto's kunnen bekijken?
Bruiloftsfoto's worden uiterlijk na 4 weken aangeboden. Maar binnen een week ontvangen jullie een sneak preview om alvast te kunnen gebruiken. Portretfoto's worden uiterlijk na 3 weken aangeboden. Binnen een week ontvangt u één foto.

Is het mogelijk om onbewerkte foto's te ontvangen?
Foto's worden niet onbewerkt verzonden. Digitale foto's zijn pas voltooid nadat deze met de jusite software ontwikkeld zijn. Door de foto's op de juiste manier te ontwikkelen ontstaat pas de gewenste belichting, de juiste kleur, en bovendien de signatuur van de fotograaf.

Er is een tweede fotograaf aanwezig?
Bruiloften fotografeer ik samen met mijn vaste collega afhankelijk van de omvang. Vanaf 4 uur fotograferen wij de bruiloften samen. Zo ontstaat er een nog completere reportage en is het mogelijk om  vanuit verschillende perspectieven te fotograferen. Wij zijn altijd op zoek naar spontane momenten, en door goed op elkaar in te spelen leggen wij deze moment samen nog meer vast. Ook is er op deze manier de mogelijkheid om 's ochtends de voorbereidingen op verschillende 2 locaties vast te leggen.

Hoe ver reis je voor de foto's?
Voor portretten fotografeer ik met name in midden Nederland. Voor bruiloften reizen wij door het het hele land.

Je schildert ook?
Klopt ! Mijn liefde voor portretten is begonnen met olieverf schilderen en pas later heeft dit tot portretfotografie geleid.
Beide media hebben eigen voordelen, maar ik merk ook dat er veel overeenkomsten zijn, waardoor het makkelijker is om artistieke keuzes te maken in mijn werk. Op de website vind u een overzicht van vrij werk, maar ik schilder ook nog steeds in opdracht. Dit zijn eigenlijk altijd portretten. De kosten en levertijd hiervoor kunt u per mail opvragen.

terug